De groene kaart wordt wit én mag elektronisch

De groene kaart wordt wit én mag elektronisch

Een bericht van FOD Economie.

Vanaf 1 juli 2020 verandert de groene kaart van vorm. Het is dan niet langer een groen recto verso document maar een enkelzijdig wit document met zwarte letters ofwel op papier gedrukt ofwel in een elektronisch versie.

355372 102 20 banner internet 1000x653px 28a6c6 large 1590487136

Iedereen kent het groene papier dat aantoont dat je motorrijtuig verzekerd is, in de volksmond vaak de groene kaart genoemd. Dat is de internationale verzekeringskaart voor motorrijtuigen. Je bent momenteel verplicht om dit document aan boord van je motorrijtuig te hebben.

Die groene kaart verandert vanaf 1 juli 2020 van vorm: voortaan is ze niet meer groen en dubbelzijdig, maar wordt het een enkelzijdig wit document met zwarte letters.

Bovendien komt er ook een elektronische versie van je verzekeringsbewijs (ook met een witte achtergrond en zwarte letters). Concreet betekent dit dat je het document dus niet meer op papier bij je moet hebben op voorwaarde dat je bij een controle de elektronische versie kunt tonen.

Ga je naar het buitenland, dan is het wel aangeraden om het document te printen en aan boord van je voertuig te houden. Bij een controle heb je dan steeds een papieren versie en vermijd je problemen als je gsm gestolen wordt of een platte batterij heeft of als een elektronisch document niet aanvaard wordt in het land waar je gecontroleerd wordt.

Wat als ik na 1 juli 2020 nog in het bezit ben van een geldige groene kaart?

Geen probleem! Tot 31 december 2021 blijven de groene, dubbelzijdige, internationale verzekeringsbewijzen, waarvan de geldigheidsduur nog niet is verlopen, geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekhouding en Financieel Advies

op jouw maat!

© 2024 Aveb Accountants - Alle rechten voorbehouden